Saksı Boyama ve Yenileme Fikirleri

Saksı Boyama ve Yenileme Fikirleri

Saksı Boyama ve Yenileme ile Saksılarınızı Tekrar Dekore Edebilirsiniz.

 

Dekorasyonda ufak değişiklikler yapmayı, güzelleştirmeyi seviyor musunuz? Saksı boyama ve yenileme fikirleri gibi mini bir makyaj yapmak isteyebileceğiniz bir ev grubu daha var, bitkilerinizin yerleri ve saksıları. Saksılarınızda, malzeme ve tasarımla oynamak, onları kişiselleştirmek, aynı zamanda tarz kazandırmak için harika ve kolay bir yol. Bir saksıya desen veya doku eklemek sadece daha fazla ilgi uyandırmakla kalmaz, aynı zamanda biraz kişilik katar .

 

 

Saksı Boyama ve Yenileme Fikirleri : Dokular

 

Saksılar için halat iplerinden sepet yapabilirsiniz. Direk saksı çevresinide halat ipleriyle kaplamak mümkün. Bu proje için ip ve silikon tabancası yada tutkal yeterli olacaktır. Halat ipleriyle uyumlu pamuk ham danteller, ahşap boncuklar ile saksımızı süsleyebiliriz.

Özellikle boho temalı odalarda dekorasyonu mükemmel bir şekilde tamamlayacaktır.

 

 

Sünger Boyama

 

Kendi saksınızı tasarlamak, başkası tarafından yapılmış hazır bir ürün almaktan daha özeldir, bu şekilde istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Sünger boyama yapmak çok kolay ve pratikte kusursuzdur. Saksı yada toprak vazo üzerine çok rahat uygulanabilir.

 

Hobi marketlerden alacağınız çanak çömlek boyasını, süngerle toprak saksı veya vazo üzerine uyguluyorsunuz. Süngerle birkaç rengi üst üste uyguladığınızda farklı görsel efektler oluşuyor. Önce, sır için hazırlamak için vazoyu bir süngerle yıkayın. Vazoya uygulamak istediğiniz, dekorasyonunuza uygun renkleri seçin. Daha sonra ilk renkleri bir fırça ile vazonun içine ve üstüne uygulayın. Ardından, renkleri karıştırmadan, boyaya süngerle hafifçe vurarak renkleri uygulayın.

 

 

 

Saksıyı asın

 

Doğal ışığı ve doğal çıkıntıları ile pencere denizlikleri, bitkiler için her zaman en iyi sergileme alanlarıdır. Ancak, potansiyel olarak bitki saksılarınızı sergileyebileceğiniz, genellikle gözden kaçan başka bir yer daha var, tavanlarınız. Saksıları asmak, standart saksıları sergileme yöntemlerine harika bir alternatiftir. Daha fazla doğal ışığa ihtiyaç duyan bitkiler, bir pencere veya cam kapının yanına asılabilir.

 

Ayrıca, kendi asma aparatınızı oluşturmak düşündüğünüzden daha kolay. Bunu ip ve basit bir makrome yöntemiyle veya farklı bir malzeme ile örneğin fotoğrafta olduğu gibi, nakış kasnağı kullanarak yapabilirsiniz.

 

 

 

Motif ve desen uygulayın

 

 

Farklı bitkilerin farklı titreşimleri vardır, bu nedenle, saksılara farklı desenler uygulanabilir. Örneğin, bir kaktüs saksısını siyah boya kullanarak farklı bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

 

Bu görünüm hoşunuza gittiyse, eski bir bitki saksısını nemli bir havlu ile temizleyin ve kurumaya bırakın. Tamamen kuruduğununa emin olduğunuz saksıyı renklendirmek için bir renk seçin. Deseni çalışırken bir kaç kat boya uygulamanız gerekebilir. Kurumaya bırakın ardından saksınız hazır.

 

 

Saksının tamamını boyamak istiyorsanız, önce zemin oluşturmak için Akçalı Sprey Boya ile dilediğiniz bir renge boyayın daha sonra üzerine istediğiniz şekilde, desen çalışın. Saksıyı boyarken süper yetenekli bir ressam olmanıza gerek olmadığını bilin, ayrıca tek renkle gitmek zorunda da değilsiniz, istediğiniz kadar çok renk kullanabilirsiniz.

 

Etiketler: Saksı Boyama ve Yenileme Fikirleri
Haziran 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR