Boya yaparken hangi rulo neye göre tercih edilir?

Boya yaparken hangi rulo neye göre tercih edilir?

Boya yaparken hangi rulo kullanılır, vernik için hangi rulo kullanılır, tavan hangi rulo ile boyanır, hangi fırça ne için kullanılır? gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını bu yazımızda bulabilirsiniz. Boya yaparken, doğru ruloyu ve fırçayı seçmek, düzgün, hatasız, iz yapmadan, kolay boyama için önemlidir. Boya yapılacak yüzeyin düzgün olması, kıvrımlı olması, pürüzlü olması fırça-rulo seçimini etkiler. Farklı boya türleri için, hangi fırça, rulo nerede kullanılır? sizin için çok detaylı bir yazı hazırladık.

 

Düz yüzeyler için kısa tüylü rulolar ideal

 

Boyama işlemini pürüzsüz ve düz yüzeyler için yapacaksan kısa tüylü rulolar ihtiyacını karşılayacaktır. Yüzeyin boyutuna göre farklı ebatlardaki rulo fırçalardan yararlanarak boya uygulamasını kolaylıkla tamamlayabilirsin. Kısa tüylü rulolar saten rulo olarak da biliniyor. Tavan Boyama işlemi için 3 ya da 4 numaralı saten rulolardan yararlanabilirsin. Mat ve pürüzsüz yüzeyler yaratmak için doğal kıllı ruloları tercih edebilirsin. Su bazlı boya kullanacaksan daha iyi sonuçlar için tercihini sentetik kıllı rulolardan yana yapmalısın. Saten iç cephe rulosu ile düz yüzeyler için boya uygulamalarında kolaylık sağlayabilirsin.

 

 

İhtiyacına uygun duvar boya rulosu çeşitlerini incele

 

Duvar boya rulosu çeşitleri arasında genel amaçlı boyama ruloları, kalorifer rulosu, iç ve dış cephe rulosu, sünger rulo, kadife ve sentetik rulo gibi modeller yer alıyor. Rulo fırçalar daha hızlı ve kolay bir şekilde boyama uygulamaları yapmanı sağladığı için kullanım kolaylığı sağlayan ürünlerdir. Rulo seçimini kullanacağın boyanın türüne, yüzey ve mekan özelliklerine göre yapman oldukça önemli. Böylece uygulayacağın boyanın daha kalıcı ve örtücü olmasını sağlayabilirsin. En iyi boya rulosu boyama alanının boyutuyla mükemmel şekilde örtüşen rulodur. Bu nedenle duvar boya rulosu seçmeden önce mutlaka boya yapılacak alanın büyüklüğünü göz önünde bulundurmalısın.

 

Özel bölmeli rulo fırçalar kullanım kolaylığı sağlıyor

 

Kendi içerisinde özel hazneler bulunduran depolu boya rulosu sayesinde fırçanı sürekli boyaya batırmak zorunda kalmazsın.

Plastik boyalar için plastik duvar boyası rulosu kullanmalısın

 

Plastik boyaların yapısına en uygun fırçalar plastik rulolardır. Boyama işleminde bu ürünleri tercih ederek boyanın fırçaya etkili bir biçimde nüfuz etmesini sağlayabilirsin. Böylece seçtiğin boya yüzey tarafından kolaylıkla emilecek ve boyadan maksimum verim alabileceksin. Posteki rulo olarak bilinen bu ürünler, pürüzlü yüzeyler için etkili sonuçlar veriyor. Kalorifer rulosunu bu tür boyaları uygularken kullanabilirsin.

 

Uzun tüylü ruloları pürüzlü yüzeyler için değerlendirmelisin

Pürüzlü yüzeylerde kısa tüylü rulolar iyi sonuçlar vermeyecektir. Kısa tüylü rulolarla uygulama yaparsan boya yüzeye yeterince nüfuz etmeyecektir. Ancak uzun tüylü rulo seçeneklerinden yararlanırsan boya uygulaman başarılı olacaktır. Bu rulo modelleri boyayı çok iyi tutar ve damlatma sorunu yaşatmaz. Uzun tüylü modeller çoğunlukla olumlu yönde damlatmayan boya rulosu yorumları alıyor.

Dekoratif rulolarla şık desenler ve dokular yaratabilirsin

 

Ahşap ve tuğla gibi farklı yüzeyler için tasarlanmış rulo modellerini uygun yüzeylerde kullanabilirsin. Yüzeye uygun rulolar kullanarak boyanın daha iyi nüfuz etmesini ve dokuların ön plana çıkmasını sağlayabilirsin. Bu tür efekt ruloları şık bir dekorasyon yaratman için ideal seçeneklerden.Yaşam alanlarını renklendirirken Kalekim’in bir markası olan Bi’Boya‘nın rulo seçeneklerinden ve yardımcı malzemelerinden yararlanabilirsin.Renklendireceğin yüzeyin yapısına  ve dokusuna uygun rulo modellerine ulaşmak için Bi’Boya‘yı hemen ziyaret edebilirsin. 

Etiketler: Boya yaparken hangi rulo neye göre tercih edilir?
Ağustos 14, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR