Işığa Göre Duvar Boyası Renkleri Nasıl Seçilir

Işığa Göre Duvar Boyası Renkleri Nasıl Seçilir

Yaşam alanlarına farklı bir ambiyans katan ya da cesur seçimlerle atmosferi bir anda değiştiren duvar renkleri, ev dekorasyonu için vazgeçilmez unsurlardan biridir. İç cephe boyaları, rengine göre ortamı kimi zaman ısıtan kimi zaman ferahlatan etkilere sahiptir. Ayrıca dekorasyon stilini yenilemenin en pratik yolları arasındadır. Boya rengini seçerken tarzınız, eşyalarınız ve beklentileriniz kadar evinizin aldığı ışığın oranı da son derece önem taşır. Odalarınızın gün içinde aldığı ışığın yönünü ve yoğunluğunu belirleyerek boya renginize karar verebilirsiniz. Peki, ışığa göre duvar rengi nasıl seçilir? İşte, duvar boyası seçiminde bilinmesi gereken detaylar…

 

Modern Bir Ev Dekorasyonu İçin Doğru Duvar Renkleri

 

Sabah ışık alan odalar için renk seçimi: Sabah güneşi evde uzun süre kaldığı için odalar farklı yoğunluklarda ışık etkisi altındadır. Günün ilk saatlerinde güneş pembemsi bir ışık saçarken öğlene doğru bu mavimsi bir hal alabilir. Bu tip bir oda için pastel renklerden yararlanabilir ya da mavi ile yeşilin canlandırıcı renk tonlarına şans verebilirsiniz. Böylece gün ışığının aydınlık etkisinden sonuna kadar yararlanabilirsiniz.

 

 

 

Akşamüstü ışık alan odalalar için renk seçimi: Akşamüstü ışık alan odalar, sabah saatlerinde daha solgun, günün ilerleyen saatlerindeyse daha sıcak bir atmosfere sahiptir. Bu tip odalarda sarı tonlarına yer vererek ortamı daha huzurlu kılabilirsiniz. Odanın bazı alanlarında altın tonları ve nar çiçeği seçeneklerini deneyerek renkli bir ambiyansa imza atabilirsiniz.

 

Tüm gün ışık alan odalar için renk seçimi: Tüm gün ışık alan ve günün büyük bir kısmında aydınlık olan odalar için nötr ve pastel tonlar oldukça uygundur. Bu tür renkler ortamın her daim canlı ve ferah kalmasını sağlar. Açık mavi ve tonlarında boyalar seçerek dingin ve huzurlu bir atmosfer yaratabilir veya altın tonlarını seçerek sıcak bir ortam oluşturabilirsiniz. Yine gri ve tonları da yeterli ışık alan odalar için uygun bir seçim olacaktır.

 

Yapay ışıkla aydınlanan odalar için renk seçimi: Duvar rengini değiştirmek istediğiniz oda az ışık alıyorsa renk seçimine ekstra özen göstermelisiniz ve ortamı hareketlendirecek seçeneklere yönelmelisiniz. Eğer sarı ışık ve mumlarla aydınlattığınız bir odanız varsa turuncu ve kırmızının gücünden yararlanarak ortamı canlandırabilir, odanıza sımsıcak bir dokunuş katabilirsiniz. Akşam veya gece saatlerinde kullandığınız alanlarda da kırmızının iddialı ve harekete geçirici özelliğinden yararlanarak dinamik ve enerjik bir atmosfer yaratabilirsiniz.

 

Zengin Duvar Boyası Seçenekleri Polisan Renk Kataloğu ile Sizlerle

 

Banyodaki eşyaları depolama konusu özellikle küçük banyolar için içinden çıkılamaz bir hal alabilir. Bunun için yerden tasarruf etmek ve daha geniş bir depolama alanı oluşturmak için banyo dolapları olarak gömme dolap kullanımını tercih edebilirsiniz. Gömme dolapları kulpsuz tercih edebilir, böylece ekstra kalabalık görüntünün önüne geçebilirsiniz. Üstelik dolabın kapaklarını ayna olarak da kullanırsanız daha geniş bir algı yaratabilirsiniz.

 

 

 

Keyifli bir yaşam alanı oluşturmak için ışığa göre duvar boyalarınızı belirledikten sonra mobilyalarınızı da özenle seçmelisiniz. Oturma odası ve salon gibi mekanlarda açık renkte seçenekleri tercih ederek mobilyalarınızı vurgulayabilirsiniz. Koyu tonlardaki mobilyalara sahipseniz zeminde ve duvarda dingin renklere yönelebilirsiniz. Gülümseten çözümleri estetik ile birleştirerek yıllardır yaşam alanlarını renklendiren Polisan sayesinde sınırsız renk çeşidi arasından evinize en uygun tonları tercih edebilirsiniz.

 

Siz de şık bir ev dekorasyonu için duvar boyası renkleri seçimine özen göstererek yaşam alanınızı her daim ferah kılmanız mümkündür. Renk kartelamızın içerisinden odanızın ışık yoğunluğuna göre renkleri belirleyerek siparişinizi hemen oluşturabilirsiniz.

Etiketler: Işığa Göre Duvar Boyası Renkleri Nasıl Seçilir
Haziran 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR